mystinen metsätyömies

Joulukuun yhdeksästoista päivä

  • Joulukuun yhdeksästoista päivä
  • Joulukuun yhdeksästoista päivä
  • Joulukuun yhdeksästoista päivä

Keli muuttui vesisateiseksi juuri näin joulun alla ja sääennusteiden perusteella vaikuttaa pahasti sille, että nollakeli jatkuu vielä pitkääään...

 

Tänään nimipäiviään viettävät Iiro, Iisakki, Iikka, Isko, Isak, Valto, Issát, Iisku, Iiggá.   Nimipäiväluetteloon liittyy yksi netissäkin kiertävä teoria, jonka mieltäminen uskottavaksi vaatii ehkä foliosta muotoillun päähineen käyttämistä.  Teoria nimittäin esittää, että suomalaiset olisivat alunperin lähtöisin Israelista ja Abrahamin pojanpojan Jaakobin yhden pojan l. Isaskarin sukuheimon jälkeläisiä :

"Rabbi Yair Davidiy pitää suomalaisia (ja sveitsiläisiä) Isaskarin kadonneena heimona, kuten jostain syystä piti myös kosmopoliitti Suomen marsalkka C. G. E. Mannerheim eräässä päiväkäskyssään"

Jouluisempaa luettavaa on kirjoittanut Charles Dickens, jonka Joulukertomus ilmestyi 19.12.1843.

Päivi Räsäsen ja Ansa Ikosen ohella tänään on Edit Piaf´n synnyinpäivä :

 

https://

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Juu, näyttää siltä että jouluna lauleskellaan hyvästä syystä että No onkos tullut kesä, nyt talven keskelle ja laitetaankos pesä myös pikkulinnuille.

Koskettava ennen kuulematon Varpunen, täytyy kuunnelle uusiksi jos vaikka ymmärtäisi unohtuneella ranskallaan vähän enemmän.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Minähän en tietenkään ranskan kieltä osaa laisinkaan eikä googlen kääntäjäkään kunnolla, mutta yksittäisten sanojen perusteella tarinassa kaiketi kerrotaan katulapsien kylmästä joulusta ...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund
Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #4

H.C.Andersenin pienessä tulitikkutytössä oli samaa teemaa ja myös Melies ohjasi vuosisadan vaihteessa itkuisen joulukertomuksen pariisilaisesta tytöstä, joka luminietosten ja töykeiden ihmisten keskellä kerjää almuja nälkäisille ja sairaille vanhemmilleen...

https://archive.org/details/The_Christmas_Angel

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Kaunis laulu..ennenkuulematon mullekkin,mutta jotain se sisuksissa liikautti.Eikös Piafin oma henkilöhistoria ollu aikas rankka ihan lapsuudesta saakka ja kovat kokemukset kuuluivat lauluistaan sitten monasti myöhemmmin.Elämä kadulla laulajana jo kovin nuorena ja lapsuus mummon hoivissa bordellissa on taustoittanut laulujensa kerrontaa varmasti.Mutta tuo ääni ja esitystensä intesiteetti vaikuttaa vielä nytkin vuosikymmenien jälkeen.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Teeveessä olisi eilen ollut teemalauantain antina Edit Piafín elämästä ja esiintymisestä kertovia ohjelmia - Areenalla ne ovat vielä tallessa :

http://areena.yle.fi/1-2155427
http://areena.yle.fi/1-2155013

Totta tuo vaikuttavuus - pieneenkin ihmiseen mahtuu suurta karismaa...