mystinen metsätyömies

Yksin vai useammin?

  • Yksin vai useammin?

Yksin oot sinä, ihminen, kaiken keskellä yksin, 
   yksin syntynyt oot, yksin sa lähtevä oot. 
Askelen, kaksi sa luulet kulkevas rinnalla toisen, 
   mutta jo eelläs hän on taikka jo jälkehes jäi, 
hetken, kaksi sa itseäs vastaan painavas luulet 
   ihmisen, kaltaises -- vierasta lämmititkin! 

 

Veikko Antero Koskenniemi astellessaan ideologisilla harhapoluillaan osasi hänkin muuntaa ihmisen perusluontoisen tunteen runomuotoon - ihminen tuntee tiedostavana  luonnonoliona olevansa pohjimmiltaan aina yksin. 

Kaksin tai useammin ihminen voi kenties tuntea olevansa tulevaisuudessa, kunhan transhumanistien visioimat kehon ja psyyken rajoitukset ylittävät innovaatiot saadaan massatuotteistettuna kaupalliseen jakeluun ja siten luontevaksi osaksi yleistä kulttuurievoluutiota. :)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Hyvä muuten, mutta VA oli tässäkin väärässä.
Ihminen on ihminen vain yhteydessä johonkin.
Se, onko ydin sielu vai vain hermostollinen temperamenttityyppi, joka on muodostunut reaktioista ulkomaailmaan , on sitten eri juttu.
Uskon, että se on sielu , mutta yhtäkaikki sekin on osa universumin suurta kokonaisuutta .

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ihmiseksi tosiaan kasvetaan ainoastaan vuorovaikutteisen sosiaalistumisprosessin kautta, miltä pohjalta myös väitän, että KOskenniemi on tuossa runossaan aika lailla oikeassa. Sosiaalisuus ulottuvuutena kun on monitasoista ja muuntuvaa ja siten altista kaikenlaiselle väärinymmärrykselle, tahalliselle harhaanjohtamiselle etc. häiriöille.

Ihmisen on käytännöllisyyden kannalta edullisinta sitoutua paikallisiin "hyviksi koettuihin" sosiaalisiin normeihin arkielämän sujumiseksi, saadakseen mielenrauhan ja usein myös tyydyttääkseen oman minäkuvansa kaipaamaa merkityksellisyyttä ollessaan osana yhteisöä. Normeihin rajautuneena ihmisistä tulee sitten ikävä kyllä myös vähän pinnallisesti itseensä ja toisiinsa suhtautuvia olentoja, olettamusten varassa eläjiä siis...

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset