mystinen metsätyömies

Mannapuuron valmistaminen on verrattain helppoa

Yleisin virhe, mitä voi tehdä mannapuuroa  valmistaessa, on noudattaa valmiina saatavia reseptejä ja sekoittaa mannaryynit kiehuvaan maitoon tai muuhun nesteeseen. 

Näin ei kuitenkaan kannata tehdä, sillä kiehuvaan nesteeseen lisätty suurimo paakkuuntuu helposti, suurimot eivät kypsy  ja valmiissa puurossa paakkuuntumat maistuvatkin sitten lähinnä suolaiselta purukumilta.

Kokeneemmat kotikokit osaavatkin sekoittaa ryynit aina kylmään nesteeseen, jossa suurimot saavat rauhassa ensin turvota ja sekoittua lämpötilan pikkuhiljaa noustessa. Tämä sääntö pätee suurimpaan osaan viljatuotteista valmistettaviin puuroihin - tällä tavoin valmistettuna puurosta tulee myös kerralla "tekeytynyttä" ja täyteläistä.

Mannapuuroon saa muuten vaihtelua kokeilemalla maidon tilalle erilaisia luonnonmarjamehuja tai lisäämällä puuroon keittämisen loppuvaiheessa rusinoita, hunajaa, erilaisia mausteita kanelista alkaen, hedelmälohkoja tai vaikka kaakaota.

 

Niin?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kiitos vihjeestä, täytyy kokeilla. Minulla on kaapissa erinomaisia täysjyvä-luomumannaryynejä.
Paitsi puolukkamannapuuroa tykkään omenapuurosta, sitä tein syksyllä kun sain paljon omenia. Omenaraaste kannattaa lisätä viittä vaille valmiiseen puuroon.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Hedelmien ja marjojen lisääminen puuroon on syytä tehdä viime tipassa niin aromit säilyvät raikkaina.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Aprikoosimannapuurokin on hyvää, mutta kuivatut aprikoosit kannatta liottaa jo etukäteen.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka Vastaus kommenttiin #3

Aprikoosi on hyvää.Vaikka kaikenlaisia tuoreita hedelmiä löytyykin,niin aprikoosia löytää harvoin tuoreena.Kuivattu,mutta ei kivkuiva aprikoosi,hakkaa minkä karkin tahansa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #6

Niinpä, mutta ei sekään ole kovin terveellistä ahmia koko pussillista kerralla.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Kenties kevyesti makeutettuja marjoja suoraan lautaselle.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Mannapuuro ja mehukeitto punaisten viinimarjojen mehusta,se oli lapsuuden herkku..olis vieläkin,mutta mistäs löytää punaherukkamehua,en oo kaupoista löytänny.Noista rusinoista muistu mieleen..oli niillä joku nimikin,en nyt vaan enää muista mikä.Rusinoitua mannapuuroa pistettiin sellaisiin pienhköihin kakku tai hyytelövuokiin ja annettiin jäähtyä eli hyytyä muottiin,josta ne kumottiin lautaselle ja tuota samaista mehukeittoa tai jotain marjakiisseliä päälle.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Punaherukkamehua ei juuri saa ostaa. Täytyy tehdä itse. Punaherukoita saa sentään elokuussa torilta. Minä söin ennen aina erikseen sen puuron ja mehukeiton kun minusta sotkettuna niistä tuli niin ällön näköistä.
Ne kahvikupeissa tai pikkuvuoissa hyydytetyt rusinakoristellut mannapuurot, usein sitruunakuorella maustetut, sanottiin "ylioppilaiksi". Olisi muuten hyvää vierastarjottavaa, edullinen vaihtoehto pannacottalle.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Pakasteesta löytyy pari litraa valmista mehua, kun on nuo omat pensaatkin. Edellisessä vapaavuoron postauksessani näkyy lumisia marjapensaita...

Mannasuurimo on tosiaan monikäyttöinen ryyni, vispipuuro puolukoista ehken parasta mitä yleensä suuhunsa voi laittaa.

Käyttäjän elehtiaho kuva
Eira Lehtiaho

Puoliskoni ehdotti eräänä päivänä rusinasopan keittämistä,
niin tein , ja illaala sitten nautimme "manniksen" kanssa,
niinkuin olen alkanut mannapuuroa nimittää.
Oli hyvää.(käytän useimmiten kaura-mannaryynejä)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Rusinasoppa tuo nostalgian pintaan - luumukeittokin sopii mannapuuron lisukkeeksi mainiosti.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset