mystinen metsätyömies

Saunaremontti jatkuu

  • Saunaremontti jatkuu
  • Saunaremontti jatkuu
  • Saunaremontti jatkuu
  • Saunaremontti jatkuu
  • Saunaremontti jatkuu
  • Saunaremontti jatkuu
  • Saunaremontti jatkuu
  • Saunaremontti jatkuu

Hitaasti, mutta varmasti. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Jahas, laitankin kuvia omasta saunaremontista viikonloppuna, niin päästään kilpailemaan kummalla on enemmän töitä edessä : )

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Remontti alkoi laajeta sitä mukaa, kun rakenteita sai purettua. Palomuuri kaipaa rappausta, sokkeliin valettiin kuvien mukainen koroke ja yläpohjaltakin löytyi lisää korjaamista, kun talon kissat ovat käyttäneet sitä tilapäisesti sisävessana (voi tosin olla, että jokin muu nisäkäs on lymyillyt laipion villoissa).

Porukat vaativat lisäksi saunan ikkunan nostamista ylemmäksi, jotta lauteille saadaan viimeinkin maisemanäkymä :)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Maisema onkin saunoessa tärkeä. Melkein yhtä tärkeä kuin löylyveteen sekoitettavat hajusteet :)

Meidän saunan ikkunasta näkyy varastokopin seinä, eikä hajusteitakaan ole opittu käyttämään. Kuulumme siis täysin kastittomiin saunojiin :)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #3

Ikkunan nosto oli aiheellinen jo siksikin, että ikkunapenkit olivat lahonneet ja ne tarvitsi joka tapauksessa uusia - ja nyt sen kautta tosiaan näkee saunoessa vähän järvelle.

Tuli vain mieleen, haluaakohan seuraava sukupolvi sitten lisätä saunaan löylyn kestävän plasmateeveen tms. viihdykkeekseen?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #4

Remontin yhteydessä on tottakai hyvä tilaisuus toteuttaa mieleisiään muutostöitä. Itse remontoin aikanaan ns. rintamamiestalon kellarisaunan joka oli täysin betonivalupinnoilla. Muutama viikko siinä meni kun paneloin seinät ja katon, laatoitin lattiat, valoin kiukaan paikan uudelleen sekä rappasin piipun ja palomuurit. Lauteet rakentelin haapapuusta vielä samaan syssyyn.

Sen jälkeen piti tietysti laatoittaa vielä pesu- ja pukuhuoneen lattiat, sekä paneloida pukuhuoneen katto ja seinät. Monta tuumaustaukoa ja selänhoitojumppaa siinä tarvittiin ennenkuin kaikki oli tehtynä. Vähän harmitti, kun myöhemmin piti vaimon terveyssyistä luopua useammassa kerroksessa olevasta asunnosta. Sinne jäivät kätteni työt.

Itselläni saunan pukuhuone toimi myös radioamatööriasemana :) Nyt joutuu nyhjöttämään olohuoneen nurkassa luurit korvilla...ja yrittää olemaan huutamatta ;)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Ilmoittele sit kun remppa on valmis. Pestään toistemme selät. Tässä yksi laiska koittaa pummia elämyksellistä saurareissua vain näppistä näpyttämällä;)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ilman muuta, ja väliaikatietojakin on luvassa projektin edistyessä.

Näillä näkymin juhannuksena saunomme telttasaunassa...