mystinen metsätyömies

Nokipannukahvia

  • Nokipannukahvia
  • Nokipannukahvia
  • Nokipannukahvia
  • Nokipannukahvia

Elävän tulen ääressä kahvinkeittokin on primitiivinen kokemus.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Hyviä kuvia, hyvä sommittelu ja värit.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Miten ystävällinen ja hehkeä tunnelma, aivanko oisin itte istunu rannalla tuossa mukana,kiitos, ihana ploki!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hienot lieskat ja tunnelma vangittuna.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Edellä on jo paljon sanottuna kuvista ja tunnelmista.

Ennen kuin avasin tämän blogin ajattelin, että mitähän nokipannukahveista voi kertoa. Olin hiukan ennakkoluuloinen ja epäileväinen, mutta kuitenkin utelias näkemään. Yllätyin iloisesti. Oi että olisin halunnut olla mukana. Tuli hiukan sellainen olo kuin luonnosta nauttiessa yksin. Aavojen peltojen ja ihanien metsien keskellä tai aavalla yksinäisellä lempeällä rannalla, rauhaa ja tyyneyttä.

Tulen hehku täydentää tunnelman.

Tuo kahvi tuo mieleen lapsuuden kahvit, maistuu ja tuoksuu, eikä sellaista voita edes DeLonghi keittimellä tehty pavuista jauhettu kahvi, cappucinot, lattet tai muut hifistelyjuomat.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Sanokaas joku: mitä tulenliekki on? Onko se materiaa, vai "pelkkää" valoa? Miksi tuli on noin läpinäkyvää, että järvimaisemaa voi katsella kuin päällekkäiskuvana?

Neljäs kuva lienee aiheesta "kylmä kahvi kaunistaa", ja Haisulilla siihen toden totta on varaakin.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kyllähän Tuomo sen varmasti tiedätkin mitä tulen liekki on. Puista irtoavia kaasuja, jotka iloisesti palaen häipyvät toiseen sfääriin. Liekki on valoilmiö, jonka värit johtuvat palamisolosuhteista ja kertovat muun muassa tulen eri osien lämpötilasta ja palamisen täydellisyydestä. Esimerkiksi puuta poltettaessa sininen sävy kertoo palamisen olevan täydellistä, jolloin palamiskaasut sisältävät vain vähän nokea eikä synny savua.

Hiili siirtyy palaessa kiinteästä säilöstään kaasumaiseen muotoon. Kaunista. Eri aineista syntyy palaessa eri värisiä kaasuja. Kuvien liekissä ei värikirjoa juuri ole, puhdasta, natriumiako vai mitä?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Wau! Ai joo, sie oot muistaakseni ammattikemisti. Kiitos joka tapauksessa tiiviistä luennostasi aiheesta "iltanuotion teoria".

Ehkä näistä esimerkkikuvista puuttuvat kirjavat tulen värit siksi, että kuvausolosuhteet ovat olleet varsin valoisat. Liekki näkyy vain keltaoranssina, ja järveä voi jopa katsella sen läpi.

PS. Mukillinen nokipannukahvia on minun asteikollani yhtä kuin myrkkymalja, enkä ole koskaan tuntenut minkäänlaista houkutusta sen nauttimiseen.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #7

Makuasioista en lähe kiisteleen, enkä minä kemistikään ole. No kiitti kumminkin. Luentoko se olikin? Aika pahoja taipumuksia tunkee esille.