mystinen metsätyömies

Saunaremontti jatkuu ...

  • Saunaremontti jatkuu ...
  • Saunaremontti jatkuu ...
  • Saunaremontti jatkuu ...
  • Saunaremontti jatkuu ...
  • Saunaremontti jatkuu ...
  • Saunaremontti jatkuu ...

Tässä ollaan jo neljättä kuukautta remontoitu ulkossaunaa ja rakenteet alkavat olla sitä myöten valmiita, että pikkuhiljaa voimme alkaa kalustaa saunan sisustaa -  kiuas, pata ja lauteet tähdellisimpinä elementteinä.

Tavan mestareilta pienen saunan remontointi käy käden käänteessä, mutta tasoiselleni harrastelijarakentajalle pienikin remontointi tarjoaa rakennustyötä hidastavia haasteita yllin kyllin. Toisekseen remonttia on viivästyttänyt kasvaneet kustannukset. Tuollainen Kota-patakin kustantaa kotiin tuotuna lähes 500 euroa, joten hankintoja on pitänyt suunnitella etukäteen ja jakaa kustannuksia useammalla palkkajaksolle.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kyllä rakennusprojekteihin rahaa kuluu. Tein vajaa kymmenen vuotta sitten silloisen asuntoni kellarisaunaan remontin, jossa laatoitin lattian, uusin katto- ja seinäpaneloinnin, lauteet ja kiukaan. Lisäksi rappasin piipun ja palomuurin.

Tonnin verran siihen sen ajan hintatasolla kului euroja. Jaksotin työt niin, että selvisin kahdella viikon mittaisella saunomiskatkolla. Hiki tuli monesti remonttiaikana, mutta onneksi myös saunoessa sen jälkeen :)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Minun työtahdilla ei vielä hikoilla - ja kuumimmilla helteilläkin betonilattiainen sauna oli viilein paikka työskennellä.

Projekti on toki loppusuoralla, kuten totesin, ja ehkä jo seuraavalla viikolla päästään kokeilemaan hormien vetävyyttä ja löylyjen autuutta.