mystinen metsätyömies

Vanha mies

 • chuck
  chuck
 • WM
  WM
 • Abraham Simpson
  Abraham Simpson
 • Vanha suola ...
  Vanha suola ...
 • jii
  jii

Miehen ikääntymisen erikoispiirteitä :

"Testosteronituotanto vähenee kaikilla miehillä 50-ikävuodesta alkaen. Muutos on melko vähäinen ja tiedetäänkin, että moni 70-80-vuotias mies on tullut vielä isäksi. Miesten vaihdevuodet ovat siis lievemmät kuin naisten. Miesten luukudos alkaa vähentyä myös 40-vuotiaana, mutta vain 2-3 % vuosikymmenessä. Miesten luumassa on jo alunperinkin suurempi kuin naisten. Näistä syistä luunmurtumat ovat harvinaisempia ikääntyneillä miehillä, kuin naisilla. (Haug, 1999. 506)

Lihasten suorituskyky on parhaimmillaan 20-30-vuoden iässä, jonka jälkeen se alkaa vähentyä. Merkittävä väheneminen alkaa vasta 50-60-vuoden jälkeen. Miehet pystyvät tuottamaan noin 80% 20-vuotiaan maksimivoimastaan vielä 70-vuotiaan."

 

Matti Huttusen esitelmä - Miesnäkökulmaa hyvään ikääntymiseen :

"

Miesten kiinnostus seksiin ei iän myötä vähene. Hyvinkin iäkkäät miehistä ajattelevat seksiä usein. Kolmella neljästä yli 80-vuotiaasta terveestä miehestä on kumppaninsa kanssa aktiivinen seksielämä. Kolmasosa masturboi säännöllisesti. Yhdyntöjen tiheys vaihtelee kuitenkin suuresti keskenään onnellistenkin ikäihmisten parissa.

Testosteronin taso laskee jonkin verran iän myötä jonkin, mutta valtaosalla enemmistöllä yli 90-vuotiaista miehistä testosteronin määrä on riittävä halujen säilymisen kannalta.

Ikääntyessä erektioiden voimakkuus heikentyy ja orgasmin saaminen vaikeutuu. Uudet erektiolääkkeet ovat tulleet vahvaa erektiota kaipaavien ikämiesten (tai -naisten) tueksi.

George Vaillantin mukaan ikääntyvien miesten kehityspsykologiset tehtävät ovat yhteisöllisyyden, elämän merkityksellisyyden ja persoonan eheyden saavuttaminen. Myönteisessä kehityksessä mies siirtyy kehitysvaiheesta toiseen. Pysähtyminen tiettyyn jaksoon vähentää myöhemmän hyvinvoinnin todennäköisyyttä. ”Hyvä elämä on kuin kiinnostava romaani, jossa yhden luvun päättyessä siirrymme uteliaana seuraavaan lukuun”."

 

Ei siis ole ihan helppoa olla mies iän karttuessa, joskin ikä on vain luku ja sukupuoli lähinnä sosiaalinen konstruktio.

 

 

 

 

 

Tällä viikolla vietämme Miesten Viikkoa!

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ole mies,
ole hyvä mies,
ole oikein hyvä mies, - olet nainen.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Usein tosiaan kirjoitan sukupuolieroa hämärtävästi, mutta tällä kertaa pitäydyn mieserityisyydessäni.

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Reps und kops
Jos seuraava luku olis tuo huru-ukkolaisuus niin en halua kääntää sivua

Tai heeeetkinen
Eikös huru-ukot saa olla aikas syyntakeettomia?
Käännänkin sivun 1 2 3 NYT

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Huru-ukkous on omaehtoisuutta - itselläni on myös tullut iän myötä tarve omistautua "sisäisten emootioiden painoarvon nostamiselle identiteetin näkyvälle puolelle" :)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Luen kirjaa Kuolema Ehtoolehdossa. Hauska kirja 90 ja risat ihmisistä niin miehistä kuin naisistakin.
"En ole miesmuistiin pannut sinu", mutisi Margitin mies Eino Partanen itsekseen ja tarkoitti vaimoaan, vaikka kaikki A-rapussa asuvat tiesivät, että väite ei pitänyt paikkaansa, koska he kuuntelivat jatkuvsti rouvan kiljatelua.

Tämän jutun edellä puhutaan hautajaisista. Kun joku ei viitsi säästää hautajaisiaan varten, kun ei pääse itse nauttimaan niistä.

Suosittelen tätä trilogiaa, josta on nyt kaksi osaa saatavilla. Kirja on käännytty monelle kielelle. Englantilainen kustantajakin osti oikeudet enkä yhtään ihmettele.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Vanhetessa elämänarvot kaipatenkin asettuvat kohdilleen...

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Kuvasarjassa ensimmäinen on ilmetysti sama henkilö kuin sarjan viimeinen, mutta sitten sarjasta puuttuvat esim. Chuck Norris (s. 1940), Sylvester Stallone, Dolph Lundgren, Jean-Claude Van Damme, Bruce Willis tai Arnold Schwarzenegger. (The Expendables 2, 2012.)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ensimmäisessä kuvassa on Chuck Antikainen ja viimeisessä Jii Norris, kumpikin yhtä kankeita.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Käyn juuri lävitse tuota naisten versiota, eli vaihdevuosia. Nuorena pelkäsin tätä ikävaihetta ihan oikeasti. Asiakaspalvelualalla tuli niin usein vastaan hysteerisenä kirkuvia ja raivoavia keski-ikäisiä naisia, että jotenkin liitin mielessäni tuon huonon käytöksen vaihdevuosiin. Täytyy sanoa, että ihan turhaan pelkäsin. Ihan ilman lääkitystä kaikki on mennyt helposti. Koen tämän siirtymävaiheena, eikä enää ole pelosta tai huolesta tietoakaan. Ehkä ne kiukkuiset naiset raivoavat ihan muista syistä.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kaiken me kestämme. Elämä on kokemuksia täynnä, jotku parempia jotku pahempia, mutta kyllä ne kaikki vahvistavat elleivät tapa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Minä olin suhteessa yhden sellaisen pms-oireisen "palohälyttimen" kanssa, hormonimuutosten vaikutukset ovat silti yksilöllisiä. Itseäni harmittaa tässä vanhenemisessa eniten hiusten oheneminen eli en kovinkaan huolissani ole minäkään...

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Kuinkas tämä miesten dementia, vai olikos se dalmatialainen, kun tuo muisti pätkii 5-kymppisellä :) Oikeasti ihan mielenkiintoinen kirjoitus, eikä noita asioita kyllä ole edes kerennyt koskaan ajattelemaan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Itse olen huomannut kanssa saman, että ihmisten kasvot muistan yksityiskohtaisesti, mutten enää nimiä. Ihmisen nimi taitaa tosin olla irrallinen ja sivuseikaksi jäävä "tavaramerkki" eikä se kuvaa persoonaa yleensä kovinkaan hyvin.

Elinkaarimallissa ja ihan muutenkin viisikymppinen on jo edennyt takakaarteeseen - elintason kasvu ja sen myötä jatkunut nuoruus vain hämäävät luulemaan, että matka on vasta alussa.